08
nov

Congres NVVS 'Koester de roots"

Evenement
09:00 - 16:30
- Downloaden als iCal

Koester de roots

Cultuursensitief werken in de spelkamer

Als cliënt-centered speltherapeut stemmen we af op het kind in de spelkamer. Vanuit onvoorwaardelijke acceptatie heten we élk kind en élke ouder welkom. En tegelijk kan dit soms lastig zijn wanneer we te maken krijgen met cliënten uit een andere cultuur dan we gewend zijn. Andere omgangsvormen, andere opvoedstijlen, andere overtuigingen; het kan zomaar gebeuren dat we niet zo goed kunnen afstemmen op de ander dan we zouden willen.

Op dit congres verdiepen we ons in het cultuursensitief werken als speltherapeut. Vanuit begrip voor mensen en systemen die anders zijn qua cultuur, religie of overtuigingen staan we stil bij wat wij als speltherapeut nodig hebben om aansluiting te vinden bij de ander. We nemen de tijd om stil te staan, ervaringen te delen, geraakt te worden, kennis op te doen en concrete tips te verzamelen. Kortom een mix aan ervaringen waarbij elk zintuig gebruikt wordt.

Dus… meld je aan voor dit congres waarin verbinding en diversiteit centraal staan!

In het plenaire ochtendprogramma worden we meegenomen door Nita Liem in een dans performance ‘Don't hit mama’. Daarna luisteren we naar Kitlyn Tjin A Djie, van Bureau Beschermjassen.

Tijdens de lunch kun je natuurlijk de stands bezoeken, waarbij er dit keer extra aandacht is voor materialen die te gebruiken zijn binnen het werken met andere culturen. Ook is er een stand van het KNNK: het FVB kennisnetwerk van vaktherapeuten voor vluchtelingen en statushouders.

Na de lunch zijn er 2 workshoprondes. Het is mogelijk om te kiezen voor 1 lange workshop of voor 2 kortere workshops.

Klik hier voor de uitnodiging en het volledige programma.

Hartelijke groet van de Commissie Scholing,

Marieke de Jong, Iklima Akbulut, Heleen Scherphof, Ellen van Loenen en Else Goossensen

Inschrijven

Schrijf je in voor deze bijeenkomst.


U moet ingelogd zijn om u hiervoor in te schrijven.


Ben je al lid?

Log dan in om je in te schrijven.

Inloggen